Představujeme vize MOONSHOT

Manifest pohledu na změny a nové koncepty

Naše filozofie a přístup je především o tom, že by měla architektura sloužit lidem. S nadšením hledáme odpovědi na otázky, které dosud nikdo nepoložil, a navrhujeme projekty, jež se pohybují na pomezí realizovatelnosti. Naše nápady a inovativní myšlenky promítáme do vizí MOONSHOT. Co tento projekt znamená, jak vznikl a na čem právě pracujeme?

Když jsme společně řešili otázku, jak firmu i nás samotné posouvat dál, rozhodli jsme se přijít s něčím průlomovým a náročným. Naším cílem bylo nejen posílit vlastní schopnosti, ale také motivovat tým a posunout vnímání značky mezi odborníky i laickou veřejností. Tak vznikl manifest inovativních změn a nových konceptů nejen v architektuře a urbanismu, ale i v produktovém designu, který jsme nazvali MOONSHOT. V loňském roce jsme například představili novou podobu pražské náplavky pod Letnou a studii ukazující nové možnosti výstavby logistických areálů.

Výběr témat byl čistě náhodný.

Spíše je to o tom, že se nejlépe navrhují témata, která nás trápí a zajímají. Většinou za nimi stojí osobní příběh. A tak jsme například navrhli nový koncept pro logistický areál u Klecan, kterým projíždíme cestou k rodině, protože se nám nelíbila jeho současná podoba. Podobně jsme hledali způsob, jak zlepšit nábřeží Edvarda Beneše, aby sloužilo více lidem než projíždějícím autům a tramvajím. Naše nápady tedy vycházejí z osobních zkušeností a každodenních pozorování.

Nejsou to jen urbanistické projekty.

MOONSHOT jsou i výzvy v produktovém designu, které vycházejí z touhy po vytvoření něčeho, co ještě není. Vyplnění díry na trhu. Výzvy, která je složitá, a proto ji nikdo nedělá. Na trhu se nám nelíbila nabídka venkovních krbů a pracovních stolů. Proto jsme se rozhodli přijít s vlastním návrhem. Chtěli jsme vyrobit tenkostěnný betonový venkovní krb, takové betonové ohniště s možností grilu, které na trhu není. Hledali jsme proto řešení, zda jde vůbec vyrobit. I když se nám to daří zatím po malých krůčcích, nevzdáváme to. Stejně tak jsme se pustili do projektu pracovního stolu, který by splňoval nároky akustické, greendealové, který by se nepřepravoval ve finální velikosti a složil by ho středně zběhlý montér. Zkoušíme už druhý prototyp a ten by měl být v létě hotový.

Letos máme na seznamu jednoduchý MOONSHOT.

Výzvou je pro nás klimatizace a její umístění v interiéru. Chceme vytvořit jednoduchou a elegantní alternativu ke standardní kazetové stropní jednotce. Současně se zaměříme i na design koncových prvků technického zařízení budovy, které jsou nezbytné a často se jim ve smyslu designu nevěnuje taková pozornost, jakou by si zasloužily. A to chceme změnit.

Projekty MOONSHOT nám umožňují posouvat hranice našich schopností a testovat týmovou spolupráci.

Pracujeme s novými talenty, které motivujeme zajímavými úkoly mimo komerční zakázky. Jsme otevřeni diskusi o inovativních nápadech, které nám nikdo nezadal, a usilujeme o překonání našich limitů. I proto budeme moc rádi, když se stanete součástí našeho týmu!

Chcete se podílet na našich vizích a projektech? Napište nám a my se vám ozveme.